EU:n liikennekomissaari Violeta Bulc vierailee parhaillaan Suomessa. Vierailulla keskustellaan EU-tason liikenneyhteistyön hyödyistä ja mahdollisuuksista. Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell esitteli komissaarille Pohjoista kasvuvyöhykettä ja Tunnin junaa.

Liikennekomissaari Violeta Bulc saapui Suomeen lauantaina 26.11. yhdessä vierailua isännöivän Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Markku Markkulan kanssa. Maanantaina 28.11. komissaari vieraili Helsingissä ja Espoossa.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell osallistui Espoon tilaisuuteen, jossa teemana olivat muun muassa innovaatio- ja yrittäjyysekosysteemit sekä kasvukäytävät. Randell esitteli puheenvuorossaan Pohjoista kasvuvyöhykettä ja erityisesti Tunnin junaa.

Turun ja Helsingin välinen nopea junayhteys edistäisi osaltaan eurooppalaisen TenT-verkon toimintakykyä ja Euroopan sisämarkkinoiden toimivuutta. Suomessa se tukisi eteläisen Suomen kaupunkikehitystä ja työvoiman liikkuvuutta.

Suomen hallituksen talousarvioesityksessä Tunnin junan jatkosuunnittelulle on varattu 10 miljoonaa euroa vuodelle 2017. Suunnittelun on arvioitu kestävän neljä vuotta ja sen kustannuksiksi yhteensä 40 miljoonaa euroa.

Violeta Bulc kannusti yrityksiä, kaupunkeja, yhteisöjä ja korkeakouluja hyödyntämään EU-tason yhteistyötä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia.

- Päästöjen vähentämiseen tähtäävät ratkaisut kehittyvät vauhdilla. Kannattaa tutustua EU:n toimenpiteisiin ja suunnitelmiin, ja osallistua aktiivisesti keskusteluun, Bulc kehotti.

www.tunninjuna.fi