Hankeyhtiö

Turun Tunnin Juna Oy perustettiin joulukuussa 2020.  Yhtiön tehtävä on Espoo–Salo-oikoradan ja Salo–Turku-kaksoisraiteen ratasuunnitelmien laatiminen ja rahoittaminen uuden radan rakentamisvalmiuteen saakka.

Osakkaina yhtiössä ovat Suomen valtion lisäksi Turku, Espoo, Helsinki, Salo, Lohja, Vihti ja Kirkkonummi.

Yhtiön toimitusjohtaja 1.7.2021 lukien on DI Pekka Ottavainen. Hallitukseen kuuluu 13 jäsentä ja puheenjohtajana toimii DI, MBA Minna Forsström. Hankeyhtiö käynnisti toimintansa joulukuussa 2020.

Uusi toimitusjohtaja aloittaa kesällä 2021

Turun Tunnin Juna Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.7. Pekka Ottavainen (DI), joka on aiemmin toiminut STUK Internationalin toimitusjohtajana. Ottavaisella on vankkaa kokemusta erilaisista suurhankkeista sekä asiantuntijoiden johtamisesta. STUK Internationalin ohella hän on työskennellyt muun muassa FinNuclearissa, Voimaosakeyhtiö SF:ssä ja Pohjolan Voimassa.

Hankeyhtiössä aloittaa myös projektipäällikkö 20.5. alkaen. DI Annika Salokankaalla on yli 12 vuoden kokemus ratahankkeiden suunnittelusta. Salokangas on työskennellyt viimeksi projektipäällikkönä Väylävirastossa ja sitä ennen osastopäällikkönä Sitowisella ja ryhmäpäällikkönä VR Trackilla.