Tiedotteet

Hajala–Kupittaa-kaksoisraide: Teams-infotilaisuus meluntorjunnan ratkaisuista 19.9.

Tervetuloa verkkotilaisuuteen kuulemaan Salon Hajalan ja Turun Kupittaan välisen kaksoisraiteen junaliikenteen meluvaikutuksista ja meluntorjunnan suunnitelmista. Tilaisuus järjestetään Teams-kokouksena tiistaina 19.9. klo 17.00–18.30. Tilaisuudessa esitellään meluntorjunnan yleiset periaatteet ja keinot sekä kiinteistöjen asuinrakennusten ja oleskelualueiden suojaustoimenpiteet.

Suunnittelualueella sijaitsee useita kiinteistöjä, joiden alueelle lisäraide tai radan oikaisukohta saattaa aiheuttaa junien ohiajon aikaista melua. Turun tunnin junan suunnittelussa kaikki kiinteistöt pyritään suojaamaan Valtioneuvoston päätöksen (993/1992) mukaiselle tasolle meluseiniä ja kiinteistökohtaisia toimenpiteitä käyttäen.

Ratasuunnitelmien alustavia melukarttoja ja suunniteltuja suojaustoimenpiteitä pääsee tarkastelemaan Turun Tunnin Juna Oy:n karttajärjestelmässä. Aineistot päivittyvät palveluun 19.9.2023 mennessä: tunninjuna.sitowise.com.

Aineistosta ja suunnitelmista on mahdollista jättää palautetta ja kysymyksiä palautekanavan kautta: tunninjuna.fi/anna-palautetta/

Julkaistu 5.9.2023

Jaa artikkeli: